Blogs

Als jij een moeilijke jeugd hebt meegemaakt, misschien door trauma (van je ouders), door verwaarlozing, door oorlog, door een scheiding, door een pestverleden of iets anders wat jouw jeugd gevormd heeft. Dan heb je er alles aan moeten doen om te overleven en nu sta je aan de andere kant.

Ken je dat..... het is zondag en jullie besluiten vandaag een dagje niets te doen, heerlijk in jullie pyjama of huispak te blijven zitten, de boel de boel te laten, tv aan te zetten en zomaar wat aan te modderen?

Ik kan me nog herinneren, toen hier thuis de kinderen nog klein waren, dat ik eens bij de Hema stond. Die ochtend liep eigenlijk alles al fout. Ze waren vroeg wakker, wilden niet eten, niet luisteren, maakte constant ruzie, wilden hun schoenen niet aan en zo nog meer.

"Mama, ik ben bang voor de monsters onder mijn bed". "Niets aan de hand, er bestaan geen monsters. En nu kom ik niet meer naar boven. Slapen jij!"

Grote mensen gebruiken woorden in de opvoeding, ik gebruik mijn emoties, gedrag, spel en ontwikkeling. Voor het geval er een tijd komt dat we elkaar niet meer 'verstaan' wil ik je even iets belangrijks zeggen.

Inmiddels zijn mijn kinderen 24 en 22 jaar en diegenen die mijn blogs lezen of me al een tijdje volgen, weten dat zij genadeloos eerlijk zijn, geen blad voor de mond nemen en mij dagelijks de welbekende spiegel voorhouden. In de meeste gevallen waardeer ik dat, maar ik sta nog regelmatig met mijn mond vol tanden als ze tegen me...

HHOOP
Kulertseweg 31 - 5754 BK Deurne
E-mail: huisvoorhoop@gmail.com
Tel: 06.57563666

Rian van Wel 
 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin